top of page

Anthony Hendrickx

Anthony had de ambitie een grotere rol te gaan spelen in het internationaal opererend familiebedrijf.

ANTHONY HENDRICKX, 29

CO-CEO BIJ EUROPEAN TRUCK TRAILER PARTS




Van ADD tot meer focus dan ooit

Anthony had de ambitie een grotere rol te gaan spelen in het internationaal opererend familiebedrijf. Hij wilde kunnen leiden en misschien zelfs groeien. Niet de ‘fils à papa’ zijn maar op zijn manier een werkelijke bijdrage leveren. Hij wilde dat de personeelsleden met een jarenlange staat van dienst hem zouden aanvaarden en respecteren als nieuwe, jonge ‘baas’.


Dit was zijn uitdaging. Hij wilde er mentaal klaar voor zijn.


ADD & Business

Ik leerde Anthony kennen als een energiebommetje, die van de hak op de tak sprong, niet echt kon luisteren en zeer weinig focus had.


Op school kreeg hij de welbekende ADD stempel en hij ervààrde ook dat gebrek aan concentratie.


Hij wilde daar iets aan doen want tijdens belangrijke onderhandelingen of meetings moet je als leidinggevende ‘wakker’ zijn. Het gebrek aan focus en die stempel gaven hem angst om belangrijke meetings te leiden.


Ik heb een keer tegen David verteld, ik vind dat ze Mental Coaching op school zouden moeten verplichten. Eenmaal je snapt hoe je brein werkt opent een hele andere wereld voor u. Anthony Hendrickx

Wanneer mensen minder denken, beseffen ze meer hun eigen waarde.

Ik heb Anthony getoond dat hij zonder te beseffen teveel nadacht en welke impact dit had op zijn lichaam en op zijn leven. Ik leerde hem minder te denken en meer te ‘zien’, aanwezig te zijn.

We bespraken van waar gedachten komen en hoe deze te veranderen. En via gerichte concentratie-oefeningen installeerden wij innerlijke rust in zijn onderbewustzijn.


Bewuster geworden door Mental Training

Anthony was sceptisch over de Mental Training (concentratie-oefeningen). Maar na een paar keer voelde hij het verschil in zijn lijf en in zijn geest tussen veel denken en niet veel denken. Hij ervaarde hoe het was om in hetzelfde dagelijkse leven meer focus te hebben en innerlijk rustig te zijn. Hij begon zich bewuster te worden van wat er zich werkelijk afspeelde rondom hem, maar ook binnenin zichzelf. Hij ervaarde gedachtegang als afleiding en zag meer mogelijkheden overal. Hij begon ook meer te beseffen welke kwaliteiten hij al in zich had en daardoor steeg zijn zelfrespect en zijn geloof om in staat te zijn het familiebedrijf naar een mooie toekomst te leiden.


Vandaag is Anthony veel minder bezig met de mening van andere mensen en met z’n mogelijke, fictieve tekortkomingen. Hij is rustiger, bewuster aanwezig, volwassener en sterker. Hij heeft meer besef en vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij is klaar voor een volgende stap.

Foto's

bottom of page