Lisa Mitran

Ik ben erg trots op Lisa, op wie ze geworden is namelijk de echte Lisa, op wat ze bereikt heeft en hoe ze haar eigen traject blijft uitzetten.

LISA MITRAN, 20

STUDENT VAN AUDIOVISUELE KUNSTEN AAN SINT-LUKAS BRUSSELDe metamorfose die gebeurt door jezelf te zijn

De eerste keer dat ik Lisa ontmoette zag ik een introverte, onzekere, bange puber. Ze durfde me zelfs niet in de ogen kijken. Ik denk dat zij twijfelde als er echt veel kon veranderen bij haar. De Lisa van de video getuigenis is niet de Lisa die ze vroeger was. Nu is ze bewust, gefocust en ziet ze haar waarde.


Het was belangrijk voor haar om in te zien dat hoe ze zich voelde, bepaald werd door haar eigen manier van denken. En dat die manier van denken eigenlijk niet door haar gekozen was maar uit opvoeding en omstandigheden kwam.


Doel was om tijdens het traject dat denken te stoppen en blijvend te veranderen in feitelijker en positiever denken.


Stoppen met denken en leren zien

Lisa moest leren stoppen met denken om te weten hoe dat voelde en om beter te zien. Je kunt feiten en je eigen waarde niet zien als je teveel denkt. En je beseft dat niet eens van jezelf.


Als je teveel bezig bent met de mening van anderen of met wat fout ging of zou kunnen gaan, dan mis je wat er werkelijk aan de hand is. Dan zie je niet wie je eigenlijk bent en wat je allemaal kan. Je bent in die onbewuste gedachtenroes van negatief denken over de wereld en over jezelf.


De verandering is nog steeds bezig. Elke dag groei ik, leer ik terug bij en word ik meer en meer de persoon die ik ben en wil zijn. Ik voel me super goed. Lisa Mitran

Echt jezelf zijn, heerlijk!

Het resultaat zie je in de video. Ze is rustig, aanwezig, ze denkt na terwijl ze gefilmd wordt in plaats van onzeker te zijn, ze houdt van zichzelf... Ze heeft haar werkelijke waarde gezien.

Foto's