top of page

Yves Ngabu

Van Belgisch kampioen tot 3-voudig Europees kampioen tot wereldtop.

YVES NGABU, 32, PROFBOKSERVoor de eerste keer besefte ik wat ik wilde bereiken.

Toen profbokser Yves Ngabu voor de eerste sessie van Mental Coaching kwam, was hij een veelbelovende bokser. Hij was toen Belgisch kampioen zwaargewicht. Ik had beelden van hem gezien en merkte te weinig zelfrespect in z'n blik. Hij bewoog te onzeker en ontbrak zelfvertrouwen ondanks zijn goeie prestaties. Mijn conclusie? Hij kon nog veel meer!


Zelf kende hij Mental Coaching nog niet maar hij stond open voor inzichten en bijleren. Hij was in de ring de beresterke en mega snelle vechter die in een eerste ronde probleemloos de Frans kampioen zwaargewichten uit de ring klopte, letterlijk. Buiten de ring was hij de zachtheid en vriendelijkheid zelve.


Waarom presteerde hij minder dan hij werkelijk kon?

De reden waarom mensen minder presteren dan hun potentieel ligt altijd bij hun denken. Ik heb Yves eerst geleerd welke de impact van gedachten was op het lichaam. Hij moest in z’n lichaam het verschil voelen tussen denken en niet denken.


Daarna hebben we gewerkt op het detecteren van gedachten uit z’n jeugd die hem nu als volwassene hinderden. Ze weerhielden hem om haarfijn te focussen en om z’n eigen waarde te zien, echt zichzelf te zijn. Als je je eigen waarde niet ziet, dan kan je niet inschatten hoe ver je het kunt schoppen.


En in een derde fase heb ik een concrete link gelegd naar de wereldtop en z’n gedachten/gewoontes in die richting veranderd. Hij heeft geleerd zich te associëren met de wereldtop en werkelijke stappen te zetten in die richting.Yves met David in 2017


David leert me bewuster om te springen met mijn opborrelende ideeën en gedachten, geeft me de durf diep binnenin mezelf te kijken en brengt het beste in me naar boven. Yves Ngabu

Zich associeren met de beste – waarom niet?

Dankzij intensieve concentratie-oefeningen heeft hij zich bewust kunnen meten met de wereldtop en heeft hij zijn werkelijke waarde gezien en beleefd. Hij besefte dat hij eigenlijk al veel beter en sterker was dan hij initieel dacht.


Vandaag is Yves bijna de wereld top 10. Onze volgende doelstelling is Nummer 1 worden, wereldkampioen.


We trainen nog steeds samen, of in Engeland, waar hij woont, of online of in België wanneer hij in ’t land is. Ik begeleid hem mentaal voor z’n wedstrijden, privé en zakelijk.

Foto's

bottom of page